YEMEKLERİMİZ

         Un ile bulgur, olmazsa olmaz çeşidinden iki temel gıda maddesidir. Her öğün olmazsa bile, günde bir öğün bulgur pilavı pişecektir.

Köylük yerinde bulgur pilavına “aş” denir. Aş, sofraların bereketi, göz ve karın doyuranıdır.

 

         Pilavdan başka kumpiri yahnisi, soğan öldürmesi, tozutma helvası, yalancı yuvalak, tarkıç, çullama, bulamaç, mıkla, sıyırtmaç, mürdük,

dovga aşı, kuru fasulye, yaprak sarması ile çok özel durumlarda dığanarası ve incir sütlüsü gibi çeşitleri vardır. Bir de köyden şehre gelince

adını “dürüm” diye değiştiren sıkmalar…

 

         Sıkmaların ana malzemesi, bazlamadır. Adını, içerisine konan malzemeden alır. Tuz sıkması, biber sıkması, yumurta sıkması,

ceviz sıkması gibi.